Program


Bingeni Szent Hildegárd látomásai

Bingeni Szent Hildegárd látomásai

Zempléni Fesztivál
 több

MANDEL ENSEMBLE
Mandel Róbert – organistrum
Andrejszki Judit – ének, clavisimbalum
Szabó Zsolt – fidula, viola
Kaltenecker Zsolt – elektronikus hangszerek
Molnár Andrea – furulyák

„Minden eltűnik, előbukkan, és újra eltűnik. Minden, amit ismer, elvész, elragadja egy láthatatlan áramlás, amely keresztül-kasul bejárja a helyiséget. Ő pedig illatok és hangok között várakozik, éberen a fények és árnyak között, várja az egyedül megfogható kapaszkodókat a térképen: a hol felbukkanó, hol eltűnő arcokat és szemeket.”
(In: Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Hildegard I. 32.o. Ford.: Soós Anita. Typotex Elektronikus Kiadó Kft.2015.)

Az ENSEMBLE MANDEL együttest Mandel Róbert zeneművész és hangszertörténész 2014-ben, Bécsben alapította. A muzsikusok autentikus zeneszerszámaikkal korhű előadásmódban adják elő a középkori antifónákat és responsoriumokat, miközben bizonyos kompozíciókban együtt játszanak és improvizálnak a mai elektronikus hangzásvilágban megszólaló zeneszerző, Kaltenecker Zsolt zenéjével.

Az elhangzó mű, a BINGENI SZENT HILDEGÁRD LÁTOMÁSAI című kompozíció egy eddig soha nem hallott zenetörténeti kísérlet sikeres bemutatása is egyben, amelynek keretein belül Európa történetének legelső jól lejegyzett időszaka a 900 évvel későbbi zenei világ hangulatával elegyedve ad teljesen újszerű zenei élményt a zenei különlegességek iránt érdeklődők számára.

Belépőjegy: 2000 Ft
Június 30-ig 20% elővételi kedvezmény!

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar 2019. február 2-án szeretettel várja Önt és partnerét, barátait…

MŰSORVÁLTOZÁS: Yeruham Scharovsky váratlan betegsége miatt nem tudja dirigálni a 2019. január 26-i…