Program


Dohnányi bérlet 2023-24/2
2

Dohnányi bérlet 2023-24/2

Milyen az igazi latin virtus? Perzselő szenvedély, vérpezsdítő ritmusok, feszes tánczene, kávégőzös, fülledt, karibi hangulat, megfűszerezve egy csipet dél-amerikai életérzéssel… Mai hangversenyünk ezt kínálja önöknek: egy rendkívüli utazást a spanyol, illetve a latin zene és életérzés világába.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 22. szerda, 19:30

Utazásunk első állomása Spanyolország. Chabrier művét egy spanyolországi utazás ihlette: szinte érezzük az aragóniai emberekből áradó életörömöt és boldogságot. Rodrigo műve a spanyol király Madrid melletti királyi rezidenciára, Aranjuezbe kalauzol minket. Felidézi a hely pompáját, a romantikus kerteket. A zenemű szívszorítóan gyönyörű második tétele a szerző első gyermeke elvesztése feletti fájdalmát mutatja be, csodálatos dallamokkal és hangszereléssel. A harmadik tételben visszatér a palota eleganciája és pompája. Innen egyenesen Mexikóba repülünk. A huapango egy mexikói zenei stílus, melyet José Moncayo szédületes hangszerelésben prezentál számunkra.

Maradunk Dél-Amerikában: Erwin Schulhoff zsidó származású cseh zeneszerző az elsők között ismerte fel a jazz-szerű tánczene lehetőségeit a komolyzenében. Hot-Sonate című művében felismerhetünk jazzes ritmusokat és harmóniákat is. Mai hangversenyünkön Horváth Balázs remek hangszerelésében hallhatják ezt a Piazzollát idéző zeneművet.

Marquez zeneműve Kubába repít minket. A darabot a szerző egy kubai bálon tett látogatása ihlette: szinte látjuk magunk előtt a túláradó szenvedélyt, az erőt és az életörömöt, ami egy ilyen bálteremben megtapasztalható. Feszes ritmusok, hamisítatlan latinos dallamok jellemzik ezt a kompozíciót, melyet Gustavo Dudamel és együttese vitt sikerre világszerte. Hangversenyünk legvégén pedig egy dél-amerikai kirándulásra invitáljuk önöket, belecsöppenünk az argentin vidéki életbe, mely egy vérpezsdítő tánccal ér véget.

Előadók:

Horváth Marcell – alt szaxofon
Seres Borbála – gitár

Vezényel: Yeruham Sharovsky

Műsor:

Chabrier: Espagna
Rodrigo: Concierto de Aranjuez
Piazzola: Adiós Nonino
Moncayo: Huapango
Schulhoff – Horváth Balázs: Hot-Sonate
Marquez: Danzon No. 2.
Ginastera: Estancia-szvit: Danza del Trigo és Malambo tételek

 

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!