Program


MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 1 - HÄNDEL: MESSIÁS
2

MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 1 - HÄNDEL: MESSIÁS

Händel: Messiás, HWV 56

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 26. vasárnap, 11:00

MEGÉRTHETŐ ZENE
BUDAFOKI DOHNÁNYI ZENEKAR

Händel: Messiás, HWV 56

Balog Eszter - alt

Szerekován János - tenor

Cser Krisztián - basszus


Budapesti Akadémiai Kórustársaság
Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel és előad: Hollerung Gábor

RENDEZŐ: Budafoki Dohnányi Zenekar

 

 

BDZ-NAP 2021
Egy nap Hollerung Gáborral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral
2021. szeptember 26., Zeneakadémia

Négy koncert – egy nyilvános próba – kötetlen beszélgetés

A Budafoki Dohnányi Zenekar nagy örömmel és izgalommal készül a 2021-22-es évadra, bízva abban, hogy közönségének újra személyes találkozásokban, valódi koncertélményekben lesz része. A hosszú online koncertélet, a sok változás és kiszámíthatatlanság időszaka, reményeik szerint, lassan véget ér. A 2021-22-es évad elején a tavaly útjára indított hagyományt követve a zenekar ismét egy BDZ-NAP keretében szeretne találkozni és együtt élvezni a zenét és a közelséget közönségével, soha nem látott kapcsolódási lehetőséget kínálva színpad és közönség között. A BDZ-NAP folyamán az érdeklődők kisebb és nagyobb apparátusú koncerteken, alkotói beszélgetéseken keresztül nyerhetnek bepillantást a zenekari műhelymunkába.

A BDZ-NAP 2021 programja:

11:00    Megérthető zene (a bérletsorozat 1. koncertje) 
Családi ismeretterjesztő hangverseny karmesteri magyarázattal. 
Előad és vezényel: Hollerung Gábor
Megérthető zene: Biblia
Elhangzik: Händel: Messiás 2. rész (Passió)
Közreműködik: Budapesti Akadémiai Kórustársaság

15:00     Családi koncert – nem csak kicsiknek
BDZoo FAKTOR – ÁLLATI TEHETSÉGKUTATÓ
Saint-Saëns: Állatok farsangja
Az állatok farsangja vidám és szórakoztató, igazán egyedi előadása lesz hallható, egy olyan tehetségkutatóról szóló, kifejezetten erre az alkalomra írt mesébe ágyazva, amelyben a zsűri elnöke az oroszlán, a versenyzők pedig lelkes, muzikális állatok. További kiemelkedő érdekesség, hogy az előadás a témához illeszkedő zenei részletekkel is kiegészül. Felcsendülnek részletek többek között a következő művekből is: Rimszkij-Korszakov: Dongó, John Williams: Jurassic Park, Dan Brown: Wild Symphony.

17:00    Műhelybeszélgetés (ingyenesen látogatható)
Hollerung Gábor, a BDZ ügyvezető zeneigazgatója és Gyöngyösi Levente a BDZ rezidens zeneszerzője beszélget egymással és a közönséggel kötetlenül, fontos és – Hollerung Gábor klasszikus megfogalmazását idézve - „fontatlan” kérdésekről.

18:30    Ütőbemutató
A BDZ ütősei „versenyre kelnek” a híres magyar ütőegyüttesekkel. A változatos, izgalmas és vérpezsdítő koncerten hallható lesz reneszánsz zene két marimbán, Bach, Debussy ütőhangszereken, Joplin seprűs dobon és sok izgalmas, áthangszerelt remekmű. A koncert végén pedig a kalandvágyóbbak még akár ütőhangszer megszólaltatási kísérletre is adhatják fejüket. 

20:00    Esti Nagykoncert
Mendelssohn: I. szimfónia 
Mozart: Linzi szimfónia KV 425
Vezényel: Hollerung Gábor

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Évről évre az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is több száz kórusénekes gyűlik össze, hogy több hónapos felkészülést és egy intenzív kórushétvégét követően a zeneirodalom legjelentősebb alkotásait szólaltassák meg Hollerung Gábor vezetésével. A kezdeményezést az éneklés iránti szenvedély vezérli, amely olyan fontos szerepet tölt be az amatőr kórusok életében, hogy még a pandémia alatt is meg tudott valósulni. Idén Händel Izrael Egyiptomban című nagyszabású oratóriuma kerül terítékre.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


MŰSOR: Fekete Gyula: Cupido-symphony Nino Rota:  Rómeó és Júlia - részletek Csajkovszkij: Rómeó és Júlia nyitányfantázia Prokofjev:  Rómeó és Júlia…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Előadók: Kanyó Dávid – piccolo vezényel: Török Levente Műsor: Borodin: Igor herceg – nyitány Gyöngyösi: Piccoloverseny Smetana: Moldva Dohnányi: Pierrette…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!