Program


Pergolesi: Úrhatnám szolgáló

Pergolesi: Úrhatnám szolgáló

Az úrhatnám szolgálóban szereplő alakok, főnök és beosztott, úr és szolga, fenti és lenti bármilyen szférában és időben elgondolható történet. A fenti számára kiderül, hogy a lentinek is van esze, nem csak egy szép tárgy, vagy tulajdon. Egymásba szeretnek, és a hierarchia eltűnik.  több

A darab az opera seriák szüneteiben játszott buffo-intermezzók közül küzdötte föl magát az önálló vígoperák sorába. Pergolesi 23 évesen írta ezt az egyik legnépszerűbb művét, mely eredetileg az Il prigioniero superbo című opera szüneteiben került bemutatásra.

Az egyetlen kérdés nem az a történettel kapcsolatban, hogy létezik e szerelem úr és szolgája, vagy főnök és beosztott közt, hanem az, mi az oka, hogy ez ma még kérdés, és kit foglalkoztat a téma egyáltalán.

A három szereplő: Bojtos Luca, Erdős Attila és Mózes Zoltán sokrétű, kreatív alkotó és előadóművészek, operaénekesek, táncos komikusok, performansz művészek, az egyszerű és vicces történet árnyoldalait és meg nem tárgyalt részleteit is felszínre hozzák ebben az előadásban, Philipp György rendezésében.

Budafoki Dohnányi Zenekar
Bojtos Luca – szoprán
Erdős Attila – basszus
Mózes Zoltán – tánc
Rendezte és vezényel: Philipp György

Jegyár: Földszint: 5000 Ft, páholy: 6500 Ft

Múzeumi belépővel kombinált földszinti jegy: 6600 Ft

Múzeumi belépővel kombinált páholy jegy: 8100

(a múzeum egyéni, vezetés nélküli látogatására jogosít 10-18h között, legkésőbb 16:30-ig meg kell kezdeni a látogatást.) A jegyek a földszinten nem helyre szólnak, helyfoglalás érkezési sorrendben. A páholyban helyre szólnak a jegyek.

Ajánló


Dobos Dániel: Silvanus Beethoven: Hármasverseny Muszorgszkij – Ravel: Egy kiállítás képei Vizeli Máté…

Sztravinszkij: Tűzmadár szvit (1919) Levitas: Remembering Benny Goodman Dvorak: IX. szimfónia Duo Gurfinkel…